Påskens cykling

I lördags mötte jag upp Marcus och Staffan i Stenungsund för att bli grillad i Perstorpsbacken och rundbanan där.
Tjing och lite tjöt och klämma på Staffans nya fina hoj av märket Kanon dale innan vi red iväg mot Ödsmål och förmodad prologhosta och blodsmak.

3 km och 90 h/m på något över och något under 6 min för dom starkare gubbarna gör mer ont än man kan tro.
Jag blev hopplöst akterseglad varje gång under dagens 3 varv när wattgubbarna mosade loss.
Sen blev det förslaget lagtempo ut till färjeläget vid Kolhättan och här var undertecknad med i någon kilometer innan jag började lipa och la mig på 3w/kg och skamset fick tugga sista biten själv.

Här skildes så våra vägar och Marcus och Staffan drog sig tillbaka mot Stenungsund ( jag tror dom körde Perstorpsbacken säkert minst 4 ggr till nu när inte klenisen var med).
Själv rullade jag vidare mot Ljungskile och upp på Bredfjället och ner runt Vassbo.
Konstaterade att det finns väldigt fina vägar och omgivningar norröver.

Avslutade sen dagen på Laxbutiken i Ljungskile.
Påskbuffe lax-style, lätt bonkad och matglad som alltid var ingen bra ide upptäckte man på vägen hem när laxen ville simma uppåt igen.

Igår samlades vi åter och denna gång i större upplaga och med siktet inställd på Orust och skön härlig softcykling i försommarvärme.
Finbesök i Stenungsund denna dag av Aktivitus Sc vackra och alltid lika trevliga man Patric Alm förutom alla sköna och söta Sundare då.
I Myckleby körde vi ett lagtempo på hisnande och roliga vägar, här drog Marcus sönder hela tåget och gled som ensamt lok in mot Myckleby kyrka och återsamlingen där.

Sen in mot Henån-Ellös och utmed vackra Nösunds viken och tillbaka in mot Varekil.
Här splittrades gruppen upp och jag som låg farligt nära en totalbonk bestämde mig för ensamcykling på rätt pulszon för att försöka gå på fett och vilja vägen hem till Kareby.
(Jo ,jag kom som synes hem och resten av kvällen ägnades åt att äta och ryggläge och äta)

Med tanke på helgens fina väder och att det så även idag var full sol kunde jag inte låta bli att kräma det sista ur mig själv och helgen genom att lufta min Cube Elite 29 mtb i vitsippeskog på perfekta stigar trots att vilan troligen varit det mest optimala.
Helsåld på storhjulat och den nya cykeln har fått igång suget på mtb rejält.

Tills vi ses på nästa träning...må gott!!

/Viktor