Inför VM – Bra Bil presenterar: Gabriel Nyström

I morgon kommer drygt 600 cyklister att kränga på sig tempodräkten och vika ihop sig över tempostyret i danska Hobro. Den första västkustska Sundet-starten är strax efter lunch när Charlotte Brems sticker iväg. Alla starttider för tempoloppet hittar ni här.

Cyklisten
Strax före klockan fyra på eftermiddagen släpper arrangören i väg vår näste VM-kämpe. Han är finsmakaren som bara nöjer sig med det bästa när det kommer till cykling och cyklar – och det lättaste. Och kanske hjälper det honom att cykla snabbt, men mer troligt är det pannbenet och de många, många timmarna ute på vägarna och hemma på Monarken som gör att han presterar – och nu för andra gången åker till veteran-VM med höga ambitioner.

Namn: Gabriel Nyström

Åldersklass: H45 på VM – kör både tempoloppet och linjeloppet.

Meriter:
2012 SM-guld i partempo med Viktor Torstensson. SM-brons i tempo individuellt.
2013 11 plats i tempo på veteran-VM i Trento, Italien.
2014 NM-brons i både tempo och linjelopp.
2015 SM-silver i partempo med Viktor Torstensson. SM-silver i linjelopp.

Förväntningar inför VM: Tempoformen har varit svajig 2015, därför är topp 10 en tuff målsättning. Jag är åkstarkare och framför allt smartare vilket innebär att om jag är i utbrytning i ett tufft linjelopp så kan det mesta hända. Är dessutom inte helt oäven i en backspurt. Framför allt blir det dock en fin säsongsavslutning och hajk både med cykelgänget och familj.

Kom igen Gabriel – vi hejar på dig!

Sponsorn
Bra Bil kan vara ett av Sverige sportigaste företag – åtminstone i bilbranschen – och syns flitigt som sponsor av tävlingar och lopp runtom i landet. Lika flitigt hittar man företagets personal och VD i resultatlistorna från både tävlingar och lopp – såväl när det gäller cykling som löpning och triathlon. Tack Bra Bil för att ni också är med och driver CK Sundet framåt.