Inför VM – Alkitron presenterar: Tobias Bovin

Har vi berättat om helgen i Svanesund än eller? Ja, det har vi ju. Men visste ni att CK Sundet var med och tog både första- och tredjeplatsen i totala sammanräkningen i herrarnas seniorklass och dessutom en fin sjundeklass i damernas elitklass. Här kan du som vill lusläsa resultaten.

Vi hoppas så klart att helgens resultat ger en bra fingervisning om formen till VM – för det ser riktigt bra ut.

Cyklisten
En av dem som ser starka ut inför helgen i Danmark är en av klubbens färskaste cyklister – som haft en utvecklingskurva som heter duga. Från att förra vintern vara med på sina första distansrundor med klubben, till att nu vara redo för veteran-VM. Vi lyfter på hatten!

Namn: Tobias Bovin

Åldersklass: H40 – kör linjeloppet.

Förväntningar inför VM: Mina förväntningar är skyhöga! Amatör-VM är för mig den i särklass största tävlingen någonsin. Att få genomföra det ihop med i stort sett samma gäng som på Vätternrundan betyder en enorm trygghet. Nu kommer vi inte att köra detta lopp med en gemensam tidsstrategi men att ändå få ha kompisar med på startlinjen kommer att vara tryggt.
Jag har som målsättning att inte hamna för långt ner i klungan för att slippa den dragspelseffekt som det blir lite längre bak från igångdragningar efter kurvor och sådant.
Efter kvalet på Copenhagen Granfondo så har jag kvar i minnet att upploppet var ett spel på liv och död. En hastighet på 55km/h och en marginal på 10 cm till närmaste cyklist där alla bara skulle fram satte skräck i mig. Jag vet ju att när nummerlappen kommer på så glömmer man allt sådant, men det var en chockartad upplevelse.
Sista månaden har bestått av träning, träning och lite träning däremellan. Svanesund 3-dagars i helgen var en perfekt grund att få med sig till VM.
Om bara vädret blir bra så kommer detta att bli en cykelfest utöver det vanliga. Min fru kommer att följa med för att heja på och vi firar även bröllopsdag den helgen, så jag tror detta kommer bli en riktigt bra helg.

Lycka till Tobias och grattis i förskott på bröllopsdagen!

Sponsorn
Samtidigt skickar Sundet ett stort TACK till teknikkonsultföretaget Alkitron i Stenungsund som är med och stöttar klubben i dess strapatser. Vi kunde inte göra det utan er.