Inför VM – Aktivitus och Lecor presenterar: Viktor Torstensson

Näst ut i vårt VM-gäng är en cyklist som redan har ett VM-silver i ryggsäcken från 2013. Mannen som de senaste tre dagarna under tävlingarna på Svanesunds 3-dagars på Orust verkligen visat var skåpet ska stå. Efter alla drabbningar var klara knep han tredjeplatsen i den totala sammanräkningen – grattis! Och kanske ger förstaplatsen på tempot i lördags en god indikation på hur VM kommer att falla ut för hans del? Det hoppas vi!

Namn: Viktor Torstensson

Åldersklass: H40 – kör tempoloppet och linjeloppet på VM.

Meriter i urval:
2011 Guld tempo veteran-SM.
2012 Totalvinst på Hammarö 3-dagars.
2013 Silver i tempot på veteran-VM i Trento, Italien. Brons i linjeloppet på veteran-SM. Totalvinst på Svanesunds 3-dagars. Tvåa på Västboloppet.
2014 16 plats i tempot i elitklass på SM.

Förväntningar inför VM:
På tempot siktar jag på en topp fem-placering med ett litet hopp om pallplats. Linjeloppet är svårt att sia om. Vi är fyra gubbar från Sundet som kör i H40. Störst chans till pallplats har Marcus (efter en trolig klungspurt) så vi hoppas kunna koka ihop någon taktik för Sundet.

Sponsorerna
Denna legendariska Kungälvscyklist presenteras av Aktivitus och Lecor.

Till tränings- och coachningsvirtuoserna på Aktivitus är vi många Sundetcyklister som vänt oss. Företaget sysslar med att ta fram träningsplaner och coacha cyklister, löpare, skidåkare och triathleter – allt från nybörjare till motionärer och elit. Hit kan man vända sig för att få hjälp med bland annat personlig träning, teknikanalyser och konditionstester. Kika gärna in på Aktivitus Facebooksida redan nu, där finns bilder från helgens tävlingar i Svanesund som både Viktor och flera andra Sundare fastnat på.

Det Kungälvsbaserade stålföretaget Lecor Stålteknik pryder med sin logga alla oss Sundares lår, vissa mer stållika än andra. Vi är i vilket fall alla väldigt glada att ha det tunga företaget i ryggen och spänner glatt musklerna med företagets namn.