Veteran SM, VM och annat för oss mogna med sprätt i benen

2013 Kördes Veteran SM och Veteran VM. Samma manskap (och gärna fler 2014)som hämtade hem SM guld i partempo, individuellt tempo samt brons på linje är vid full vigör och kommer visa sig även 2014. 2013 spände vi bågen och deltog även vid VM uttagningar i Köpenhamn och Trento (Italien) med målet att köra Veteran VM finalen i Trento Italien. Väl där fick Viktor till ett fantastiskt tempolopp och kämpade till sig ett silver i h40-44. Gabriel kom 14:e i h45-49. Nämnda gubbar körde även det tuffa linjeloppet med placeringarna 25 & 33 bland 170 startande i respektive klass.

Seniorcupen - Elitklungan

2013 Innebar dominans av CK Sundet cyklister på de Seniorcup lopp vi visade oss. Marcus inledde starkt i och med Hammarö 3-dagars. Både med vinst på tempo och i totalen. Viktor var inte sämre han i och med vinst på tempo och total i samband med Svanesund 3-dagars. Även i övrigt framskjutna placeringar. Gedigna gruppträningar med glimten i ögat och Monarkpass lade grunden till en lyckad Seniorcup. 2014 är ett nytt år där vi vill pusha på nya cyklister att pröva sina vingar i såväl Seniorcup som i samband med Elitlopp.

Cyclocross och Vårklassiker

Vi har riktiga dirt lovers i vår klubb. Dessa har mångårig erfarenhet av Svenska Cyclocross cupen samt flinka händer att mecka i ordning allt som dessa slitsamma övningar innebär. Ambitionen 2013-2014 är att köra några deltävlingar i Svenska Cyclocross cupen samt att utmana förnuft och köra någon vårklassiker. Som det ser ut nu är det Flandern Runt 6/4 2014 som är målet. 257 km med kullersten och intensiva backar.

Tempo - konsten att cykla lite fortare

CK Sundet stoltserar med några riktiga tempohästar. Tempo i sig är en plågsam konst som är fantastiskt kul när man kryssar fram i 50-60 knyck i lätt medvind. Tempoträning lyfter din förmåga att köra bättre på racerhojen och därmed ha än mer skoj. Under säsong körs regelbundna pass på tempohoj och vi skall försöka få fler att bli bitna av denna gren. En investering i tempohoj är nu för tiden inte smärtsam utan man kan hitta fantastiskt prisvärda och dugliga alternativ.

Du alltid välkommen med frågor och funderingar!