Tjejerna visar framfötterna

Sundets nystartade damlag har haft en riktigt kul start på säsongen.

Senast i helgen som var skördades fina framgångar på Wänershofs 2-dagars i Vänersborg då Charlotte Brems fick kliva överst på prispallen två dagar i rad.

På lördagen vann hon GP-loppet i damer 40 och på söndagen kammade hon hem guldet i samma klass på linjeloppet. En liten bit efter henne rullade Sundets Annika Söderström och Madeleine Andreasson in på femte och sjätte plats.

I elitklassen ställde Catharina Rutgersson upp med Göteborgsvarvet i benen! Trots att hon dagen innan sprungit 21 kilometer på en supertid så kämpade hon stenhårt och slutförde loppet. En imponerande insats!

Vänersborgshelgen var den tredje i rad med Sundettjejer på startlinjen i cyklingens elitklasser.

Tävlingspremiären för året gjordes den 6 maj mitt i centrala Göteborg. Charlotte Brems, Annika Söderström, Madeleine Andreasson, Catharina Rutgersson och Sara Rönnberg startade då i nya Prioritet Grand Prix – ett GP-lopp på en 1,1 km lång bana med start på Avenyn och som rundade Poseidon på Götaplatsen.

Tävlingen gick på kvällen och stämningen var fantastisk med strålande kvällssol, varm temperatur, mycket publik runt hela banan och applåder från uteserveringarna.

Charlotte Brems spurtade i mål med klungan tillsammans med bland andra proffscyklisterna som utgjorde pallen: Sara Olsson, Alexandra Nessmar och Sara Penton.

Dagen därpå körde hela Sundetgänget Göteborgsgirot 140 km i damernas tävlingsklass som slutade med tre Sundettjejer topp 10!

Den 15 maj var det sedan körning på hemmaplan när Kungälvsrundan gick genom både Stenungsunds och Kungälvs kommuner. Tre av lagets tjejer var med och bidrog hela vägen runt de nästan 11 milen. Annika slutade totalt femma, Catharina sexa och Madeleine nia efter att ha jagat ikapp efter en sur punkteringsincident.

Nu siktar damlaget framåt och i närtid väntar bland annat ett rekordförsök på Tjejvättern tillsammans med CK SubXX. Efter det ska ett par av tjejerna dessutom köra Vätternrundan fort i olika konstellationer.

Vi ses där ute!