Premiäråret 2014
I oktober förra året gjorde Marcus verklighet av sin önskan om en cykelklubb i hemkommunen Stenungsund.
Gabriel och jag(Viktor) blev tillfrågade om vi ville åka med ifrån början och det ville vi ju naturligtvis då vi hade haft det oförskämt trevligt ihop i Team Kungälv.

Efter en mycket utdragen brainstorming angående namn på klubben (Marcus hade klargjort att "Sundet" skulle ingå för att binda Stenungsund-Tjörn och i viss mån Orust till klubbnamnet) ,så kom vi slutligen fram till Cykelklubben Sundet aka Ck Sundet.

Marcus har dragit i det mesta själv detta premiärår, både det praktiska och administrativa.
Familj, karriär, fritid, träning, föreningsliv ska pusslas ihop och man får ge gubben tummen upp till att ha lyckats på alla plan detta år.
Medel för att driva klubben som ju är en viktig kugge har inkommit ifrån stabila och goda företag både lokalt och nationellt.

Kärnan och idén i klubben är cyklingen och kamratskapen förenad i glädje , en del av det vi kallar livskvalitet, ni vet sånt där nyttigt som sägs förlänga livet.
Ett visst mått av seriösitet finns också med i tanken , i och med cykellopp och tävlingar för att krydda till det hela försöker vi bedriva träning med någorlunda fokus på bra kvalitet , men grundidén är att ha roligt ihop och ibland spänna vaderna emellan tjöt och trivsel på träningar och turer.

Alla tillsammans utan fartgrupper och hets har gjort att vi anammat sloganen "fart efter kamrat" där vi gasar till emellanåt för att vänta in och återsamlas.
Vi försöker också lägga varvrundor med tävlinglika inslag som vi hoppas kunna utveckla till 2015.
Lugnt eller full fart är också ur träningssynpunkt en filosofi, att skippa "mellanmjölken" som träningsguruna säger.

För att summera året utan att bli för långrandig har vi..


Ca 90 medlemmar i nuläget!
Kört massor av härliga träningar/ turer med inslag av träningsrejsning som Jägervarvet och nu i uppstart inför senvintern Tour de Blackvalley.
Kört tävlingar i sm och Vsm ,Nm på landsväg och mtb och cyclocross och Swe-cuper och motionslopp.
Vinster som blandats med andra fina resultat och förhoppningsvis har vi synts och märkts som lag i någon seniortävling.

Inför 2015 försöker vi som sagt spåna ihop lite mer organiserade träningar samt även få igång mtb cykling i klubben.

2014 lider nu mot sitt slut och vi kör i nuläget mycket och mest på grus och lättare stig då närområdet inbjuder till fantastiskt roliga turer i exempelvis Svartedalen och uppåt Ljungkiles obygder.
Tjöt och fart och lugnt och strava och mjölksyra och återsamlingar och ännu mer tjöt och fart och ett och annat gapflabb.

God Jul och Gott nytt år!